Handleiding: Onderbouw spoelbak bevestigen met een uitschuifbare koker ondersteuning set

Bepaal altijd op basis van de breedte van je keukenkastje welke type onderbouwset je nodig hebt. Er zijn twee onderbouwsets beschikbaar:

👉 Ondersteuning set voor keuken kasten van 40 tot 60 cm breed

👉 Ondersteuning set voor extra brede kasten van 81 tot 120 cm breed

Benodigde materialen:

  • Uitschuifbare koker set voor onderbouw spoelbak (inclusief houders en bouten)
  • Keukenkastje
  • Spoelbak
  • Gereedschap zoals schroefmachine, schroevendraaiers en ring of steeksleutels
  • Houten balkje
  • Ty-rap
  • Siliconenkit

1️⃣ Voorbereiding

Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt om een spoelbak onderbouwen. Controleer of de afmetingen van de uitschuifbare koker set geschikt zijn voor jouw spoelbak en keukenkastje.

2️⃣ Spoelbak voorbereiden

Maak de onderzijde van het werkblad grondig stof- en vetvrij. Ontvet tevens de flens van de spoelbak. Dit zorgt voor een optimale hechting van de siliconenkit.

3️⃣ Monteer de zeefkorfplug

Monteer de zeefkorfplug in de spoelbak volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat deze stevig vastzit en goed afsluit.

Positioneer de spoelbak van onderuit tegen het werkblad, zorg ervoor dat deze gecentreerd onder de uitsparing komt te liggen. Leg het houten balkje op het blad over de uitsparing en trek vervolgens de spoelbak met behulp van de ty-rap tegen de onderzijde van het werkblad.

4️⃣ Kit de spoelbak en klem tegen het werkblad

Leg een houten balkje klaar op het werkblad en haal een lange ty-rap door de gaatjes van de zeefkorfplug. Breng een ‘bedje’ siliconenkit aan op de flens van de spoelbak.

5️⃣ Controleer de positie van de spoelbak

Controleer of de spoelbak aan alle vier de zijden goed gecentreerd onder de uitsparing zit. Pas indien nodig de positie aan voordat de siliconenkit uithardt.

6️⃣ Plaatsing van de houders

Bepaal de juiste positie voor de houders van de uitschuifbare kokers aan de zijkanten van het keukenkastje. Kies een locatie waar de houders stevig aan het kastje kunnen worden bevestigd, rekening houdend met de spoelbak.

Markeer de positie van de houders op het kastje met een potlood of markeerstift.

7️⃣ Bevestiging van de houders

Bevestig de houders stevig aan het keukenkastje met behulp van de meegeleverde bouten. Zorg ervoor dat de schroeven niet langer zijn dan de dikte van het kastje om schade te voorkomen.

8️⃣ Plaatsing van de uitschuifbare kokers

Schuif de uitschuifbare kokers in de houders aan de voor- en achterzijde van het keukenkastje. Zorg ervoor dat de kokers goed vastzitten en stevig worden ondersteund.

9️⃣ Aandraaien van de bouten

Draai de bouten aan om de kokers tegen de spoelbak te klemmen. Zorg ervoor dat de spoelbak stevig op zijn plaats zit en niet wiebelt.

🔟 Gefeliciteerd 🎉

Gefeliciteerd! Je hebt succesvol een spoelbak onderbouwd met behulp van een uitschuifbare koker onderbouwset. Gebruik de eerste 24 uur de spoelbak en het werkblad niet zodat de kit volledig kan uitharden.

De waardering van www.cendo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2773 reviews.